ଅଦା ଖାଇଲେ କଣ ହୁଏ ଜାଣନ୍ତୁ ?

0 464

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ-ଆମେ ସମସ୍ତେ ଜାଣୁ ଯେ ଫଳ ଏବଂ ପନିପରିବା ଆମ ପାଇଁ ପ୍ରକୃତରେ ଭଲ । ଏହା ଜଣା ଯେ ଆମେ ଦିନକୁ ଅନେକ ଥର ରଙ୍ଗୀନ ଖାଦ୍ୟ ଖାଉଛେ,  କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି କିଛି ମସଲାର ମଧ୍ୟ ଅନେକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାର ଅଛି? ଉଦାହରଣ ସ୍ୱରୂପ ଅଦା ନିଅନ୍ତୁ । ଯେତେବେଳେ ଆପଣ ଏକ ମାସ ପାଇଁ ପ୍ରତିଦିନ ଅଦା ଖାଆନ୍ତି, ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରର କଣ ଉପକାର ହୋଇଥାଏ ତାହା ଜାଣନ୍ତୁ…

ଅଦା- ଅଦା କେବଳ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ, ଏହାର ଅନେକ ଭଲ ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ଅଛି । ଅଦା ରେ  ଶୋଗାଲ, ଜିଙ୍ଗିବେରାଇନ୍ , ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସର ସମ୍ପୁର୍ଣ୍ଣ ରୂପେ ରହିଥାଏ । ପୂର୍ବରୁ ସମସ୍ତ ପ୍ରକାରର ରୋଗ ଭଲ କରିବା ପାଇଁ ଅଦା ବ୍ୟବହାର କରାଯାଉଥିଲା ।  ନିୟମିତ ଭାବେ ଅଦା ଖାଇଲେ ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ  ।

ଭଲ ଗୁଣ- ଅଦା ଜିଙ୍ଗରୋଲ ଧାରଣ କରିଥାଏ, ଏକ ବାୟୋ-ସକ୍ରିୟ ପଦାର୍ଥ ଯାହା ବାନ୍ତି ଏବଂ ବାନ୍ତି ଭଳି ଲକ୍ଷଣକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଏହି ପଦାର୍ଥ ଫୁଲିଥିବା ଗଣ୍ଠିକୁ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । କର୍କଟ ଏବଂ ହୃଦ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଅଦା ରେ ଜିଙ୍ଗିବେରାଇନ୍ ହଜମ ପାଇଁ ବିଶେଷ ଭଲ । ଅଦା ମଧ୍ୟ  ମଧୁମେହ ବିରୋଧୀ ପ୍ରଭାବ ପକାଇଥାଏ ଏବଂ ମସ୍ତିଷ୍କର କାର୍ଯ୍ୟ ଓ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ପ୍ରଣାଳୀରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ ।

ପ୍ରତିଦିନ ଅଦା- ଆପଣ ଏକ ମାସ ପାଇଁ ପ୍ରତିଦିନ ଅଦା ଖଣ୍ଡ(ବଡ ଖଣ୍ଡ – ପ୍ରାୟ ୧.୫ ସେଣ୍ଟିମିଟର – ଛୋଟ ଖଣ୍ଡରେ କାଟି ଏହାକୁ  ଚା କିମ୍ବା ଏସୀୟ ଥାଳିରେ ମିଶାନ୍ତୁ  ।

ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ:- ଶରୀରରେ ପ୍ରଦାହ ଶୀଘ୍ର କମିଯାଏ । ଅଦା ର ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ପ୍ରଭାବ ଯୋଗୁଁ ଏହା ହୋଇଥାଏ ।

ବାନ୍ତି ଅଦୃଶ୍ୟ ହୁଏ:-  ପ୍ରତିଦିନ ଅଦା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ବାନ୍ତି ଶୀଘ୍ର କମିଯାଏ |  ବିଶେଷକରି ଗର୍ଭବତୀ ମହିଳା ଏବଂ କେମୋଥେରାପି କରୁଥିବା ଲୋକମାନେ ଏଥିରୁ ଉପକୃତ ହୋଇପାରିବେ ।

ମାଂସପେଶୀ ଯନ୍ତ୍ରଣା ହ୍ରାସ:- ଆପଣଙ୍କର ମାଂସପେଶୀ ଯନ୍ତ୍ରଣା କିମ୍ବା ଅଙ୍ଗରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା ଅଛି କି? ଅଦା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ଭଲ ପ୍ରଭାବ ପକାଇପାରେ | ପ୍ରତିଦିନ ଅଦା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଯନ୍ତ୍ରଣା ଧୀରେ ଧୀରେ କମିଯାଏ ।

ଅନ୍ତସ୍ଥଳର ଗତିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରେ:- ପ୍ରତିଦିନ ଅଦା ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କ ଅନ୍ତନଳୀ ଗତି ପାଇଁ ବହୁତ ଭଲ କରିଥାଏ । ଆପଣ ନିୟମିତ ଭାବରେ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟରେ ପୀଡିତ କି? ତେବେ ଏହା ଆପଣଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରେ ।

ମାସିକ ରୁତୁସ୍ରାବ:-ମାସର ଏହି ସମୟରେ ଆପଣ ନିରନ୍ତର ଯନ୍ତ୍ରଣା ଅନୁଭବ କରୁଛନ୍ତି କି? ତା’ପରେ ପ୍ରତିଦିନ ଅଦା ଖାଇବା ଆପଣଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରେ । ମସଲା ଯନ୍ତ୍ରଣା ଔଷଧ ଖାଇବା ସହିତ ସମାନ, ଯାହା ତୀବ୍ର ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇପାରେ ।

କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ କମ କରିଥାଏ:-ଏକ ମାସ ପାଇଁ ପ୍ରତିଦିନ ଅଦା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ “ଖରାପ” କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ କମିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ରକ୍ତରେ ଥିବା ଟ୍ରାଇଗ୍ଲେସିରାଇଡର ପରିମାଣ ଅଦା ପଦାର୍ଥ ଦ୍ୱାରା କମିଯାଏ ।

ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ:-ଅଦା ରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟି-ଇନ୍‌ଫ୍ଲାମେଟୋରୀ ଗୁଣ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ଦୃଢ କରିଥାଏ ।  ଥଣ୍ଡା କିମ୍ବା ଜୀବାଣୁ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଭାବିତ ହୋଇଥିଲେ  ଅଦା ଆପଣଙ୍କୁ ଶୀଘ୍ର ସୁସ୍ଥ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ ।

Leave A Reply

Your email address will not be published.